Založ si blog

Dozvuky referenda

Po rôznych článkoch, ktoré som si prečítal, či bolo referendum úspešné alebo nie, som si povedal, že aj ja pridám k tomu svoj názor. Po zistení, že referenda sa zúčastnilo len niečo viac, ako 21% voličov som bol trochu sklamaný. Sám som očakával, že referendum bude úspešné. Navonok to vyzerá, že ľudia, ktorí organizovali a podporovali referendum, sa zamotali do vlastnej siete. Ale nie je to celkom tak.

Najväčší vplyv na nízkej účasti, ako sa už veľa popísalo mali média. Treba povedať, že hlavný vplyv na informovanosť ľudí majú najsledovanejšie televízie a denníky. A v tomto prípade absentovali, aspoň čo sa týka pozitívnej podpory referenda. Tej negatívnej bolo neúrekom. Je to otázka pre novinárov, prečo takúto kampaň proti referendu rozpútali, ale to už je na ich svedomí.

Bolo ťažké pre dobrovoľníkov nahradiť média a vysvetľovať niekde na ulici ľuďom tromi, štyrmi vetami o čo presne v referende ide. A takých ľudí, ktorí nevedeli o čo presne v referende ide bolo pomerne veľa. Veľa ľudí bolo aj takých, ktorí mali skreslené informácie o referendových otázkach, hlavne negatívne a to práve z médií. Preto patrí veľká vďaka a obdiv všetkým dobrovoľníkom, ktorí sa zúčastnili na referendovej kampani.

Do hlavy jednotlivým ľuďom nevidím, ale sú tu rôzne skupiny ľudí, ktorí sa z určitých dôvodov referenda nezúčastnili. To však neznamená, že sú za homosexuálne manželstvá, za adopciu detí osobami rovnakého pohlavia, alebo za sexuálnu výchovu na školách. Sú to ľudia, ktorí tvrdia, že manželstvo medzi mužom a ženou je už pokryté zákonom, že sú to zbytočne vyhodené peniaze a aj tak sa tým nič nedosiahne. Je len otázkou času, kedy sa takýto zákon môže zmeniť, veď nakoniec to môžeme vidieť aj v iných krajinách. Áno, vyhodené peniaze to sú, ale nie na referendum. Viac peňazí sa vynakladá na podporu mimovládnych organizácií propagujúcich ľudí LGBTI a gender ideológiu. Je to smutné, keď si väčšina musí brániť takto svoje práva, ktoré by mali byť samozrejmé. To neznamená, že je niekto proti homosexuálom. Je to ich život a za ten si každý zodpovedá sám. No nemôžu chcieť, aby ich práva na adopciu a manželstvá boli totožné s právami manželstiev muža a ženy. Nemyslím si, že by boli potláčané ich práva, pretože sú v menšine. Skôr si myslím, že sa zabúda na práva detí, starých a chorých ľudí a sociálne slabšie vrstvy. Tam by sa mali upravovať zákony, lebo počet takých ľudí je oveľa väčší, ako počet LGBTI.

Často počúvam, akí sme my kresťania zastaralí a nemoderní, že nejdeme s dobou a mali by sme byť liberálnejší. Keďže som veriaci, celkom tomu nerozumiem. To znamená, že z desiatich Božích prikázaní vyhodím napr. dve, lebo už sú nemoderné a budem sa riadiť len ôsmymi. V tomto prípade sa už neriadim Božími prikázaniami, ale svojimi a už tu padá podstata kresťanstva. Ďakujem, radšej ostanem zastaralým kresťanom. Pripadá mi to tak, ako keby mi niekto, kto sa nerozumie do stavby domu povedal, že už nemám stavať dom na základoch, lebo už je to nemoderné. Ten dom asi dlho stáť nebude. Treba si uvedomiť, že na základe týchto desiatich hlavných pilierov, funguje naša spoločnosť doteraz. Stačí, ak sa naruší jeden z týchto pilierov a spoločnosť začne tápať. Nie je to výmysel, ale realita. Máme tu rozvedené manželstvá, interrupcie a v zahraničí stále viac propagovanú eutanáziu, homosexuálne manželstvá, zvrhlú sexuálnu výchovu pre deti v predškolskom veku a pod.

Veľa sa písalo, že ak referendum nebude úspešné, zaradíme sa k vyspelým krajinám. Otázkou je, aká je to vyspelá krajina. U mňa je vyspelá krajina taká, ktorá chráni zdravú rodinu (zväzok medzi mužom a ženou) a deti. Krajina, ktorá je ekonomicky silná a ktorej chýbajú tieto hodnoty, pre mňa vyspelou nie je. Lebo taká krajina nemá budúcnosť.

Neviem si predstaviť, keby náš štát riadili takí ľudia, ako istý politik, ktorý sa hrdo fotil s vulgárnym textom na tričku urážajúcim všetkých ľudí žijúcich v zdravej rodine (muža a ženy). Vlastne aj tých, ktorí sa referenda nezúčastnili. Neviem si predstaviť riadiť štát ani takých politikov, podporujúcich rôzne LGBTI pochody, kde sa zúčastňujú polonahí ľudia s rôznymi vulgárnymi gestami. Nerád by som bol súčasťou takéhoto „vyspelého“ štátu na čele s takýmito „vyspelými“ politikmi.

A práve na to si musia dávať politici pozor, akým smerom sa budú uberať, lebo takmer milión ľudí, ktorí sa zúčastnili referenda dali jasne najavo svoj postoj k rodine. Sú to aj potenciálni voliči, ktorí sa pravidelne zúčastňujú volieb. Keďže ani účasť vo voľbách nie je vysoká, preto tento počet zúčastnených ľudí na referende nie je zanedbateľný. Dá sa povedať, že Aliancia za rodinu má milión dobrovoľníkov a to nie je malé číslo. To nehovorím o ďalších, ku ktorým sa informácie o referende nedostali, resp. boli oklamaní rôznymi dezinformáciami zo strany médií. A práve milión týchto dobrovoľníkov môže mať veľký vplyv na ľudí, ktorí sa referenda nezúčastnili. Preto si nemyslím, že toto referendum je prehrou. Skôr si myslím, že dôležitosť tohto referenda sa ukáže časom. Toto referendum ukázalo ešte jednu dôležitú vec. Keďže referendum bolo podľa odporcov zbytočné, je zaujímavé si všimnúť koľko námahy, energie a urážok v antikampani bola schopná vynaložiť všetkými možnými prostriedkami opačná strana podporujúca homosexuálne manželstvá. Z toho vyplýva, aké dôležité bolo referendum.

Taktiež je dôležité si všimnúť, že hneď po referende sa zvýšila aktivita odporcov hlásajúcich zbytočnosť referenda a následne chcú okamžite riešiť registrované partnerstvá a odluku cirkvi od štátu. Raz sme už Sodomu a Gomoru mali. Nechcem, aby sa to zopakovalo znova. Napokon zdanie môže klamať a do vlastnej siete sa nakoniec nezamotajú organizátori referenda, ale ich oponenti. Teraz je na rade hladný lev, ktorému bola hodená korisť. Len aby tomu levovi od toho hladu nezabehlo.

Tri matky

28.04.2014

Keď som videl na internete názov článku, že tri lesbičky sa „zosobášili“ a čakajú svoje prvé dieťa pomyslel som si, že je to nejaký úlet novinára, ktorý má len veľmi dobrý deň. Keďže sa mi to zdalo ako nevydarený vtip, odignoroval som to a pokračoval pri surfovaní ďalej. Na druhý deň pri jednom telefonickom rozhovore s kamarátom mi medzi rečou spomenul práve [...]

Joe Bide, stav únie

Bidenova administratíva pripravuje odovzdanie moci bez ohľadu na výsledok volieb

30.04.2024 06:09

Administratíva prezidenta USA Joea Bidena začína pripravovať odovzdanie úradu a agendy Bieleho domu.

Robert Fico, Peter Pellegrini, Andrej Danko

Hlas získal na úkor Smeru. Voliči však vládny valec oceňujú: PS získalo nových voličov, opozícia musí zabrať

30.04.2024 06:00

Aj keď sa Progresívnemu Slovensku podarilo získať aj nových voličov, s ostatnými lídrami opozície si ich medzi sebou len prelievajú. Kým koalícii to stačí, opozícia musí vyriešiť svoju budúcnosť.

Lotyšsko, NATO

Príprava na Rusov? Lotyši majú z pivníc urobiť protiletecké kryty

30.04.2024 06:00

Na čo sa dá využiť jarné upratovanie? Na prípravu protileteckých krytov.

jeleň,

Veľká akcia poľovníkov na strednom Slovensku. Na Liptove si vyhrnuli rukávy pre dobrú vec

30.04.2024 05:00

Zábery z akcie zachytil mReportér Marián Hrnčiar.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3575x
Priemerná čítanosť článkov: 1788x

Autor blogu

Kategórie